Stjärnkockarna i Göteborg

Stjärnkockarna i Göteborg

Man behöver inte bo i Stockholm för att kunna njuta av mat i världsklass. Göteborg ligger inte långt efter den kungliga huvudstaden när det kommer till att erbjuda bra matupplevelser till sina invånare. Staden har en stor del av de Michelin- krogar som finns i vårt avlånga land. Detta beror på att en stor del av våra mest begåvade och framgångsrika kockar har valt att bo och arbeta här. Det har resulterat i en rad mycket exklusiva och välrenommerade restauranger. Tillsammans har dessa kockar bidragit till att etablera Göteborg som en riktigt framstående och nydanande matstad.

Ingredients for cooking vegetarian pasta with vegetables, ,with text area

En av de största, och kanske mest väl bekanta för den stora allmänheten är naturligtvis Leif Mannerström. Denna profil och karaktär är född i Stockholm men drev under många år den anrika krogen Sjömagasinet och en rad andra restauranger i Göteborg. Han har även gjort sig känd som en av de hårda domarna i den TV- sända mattävlingen Sveriges Mästerkock. Mannerström driver än idag en restaurang i Göteborg, närmare bestämt restaurang Kometen. Hit kommer en stor del av den svenska kultureliten gärna för att avnjuta en härlig middag och goda drycker.

Ulf Wagner är en annan berömd kock som arbetar i Göteborg. Han var den första krögaren i staden som fick en stjärna från Guide Michelin. Han har vunnit flera priser, bland annat har han en av de som fått utmärkelsen som Sveriges bäste sommelier. Flera gånger har han även synts i TV, då han lagat mat till deltagarna i TV- programmet Stjärnorna på slottet. Ulf arbetar tillsammans med sin kollega Gustav Trägårdh, en kock från det yngre gardet som gjort sig ett namn i branschen. Han har bland annat vunnit tävlingen årets kock 2010. Han har också blivit ett ansikte att känna igen då han vann tävlingen i det populära TV- programmet Kockarnas kamp. Tillsammans driver Ulf och Gustav inte bara Sjömagasinet, en känd fisk- och skaldjursrestaurang. Varje år har de dessutom en stående bokning som gästkockar på det klassiska hotellet Saltzburger Hof i den anrika skidorten Bad Gastein i de österrikiska alperna. Hotellet är svenskägt och här vistas varje säsong av flera av de svenska toppkockarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *