Riktiga budgetrestauranger i Göteborg

Det behöver inte vara dyrt att gå ut och äta på restaurang. Oavsett om du är en student som vill lyxa till vardagen, eller en barnfamilj som vill unna er att gå ut och äta ska ni kunna hitta riktigt bra budgetalternativ. Kolla in restaurangen Natur i Göteborg, det är ett litet och personligt ställe med pinnstolar och massor av konst på väggarna som gör att du känner dig som hemma. Inne i centrum finns mängder med caféer, som ofta serverar enklare luncher till mycket överkomliga priser. I Göteborg hittar du bra mat som hela familjen tycker om.

Vegetariskt eller husman

675px-AvenynHemma kan du tillaga en härlig maträtt på kyckling, men ibland vill man ändå unna sig att avnjuta en god måltid på restaurang. Varför inte åka till trevliga stadsdelen Majorna och husmanskost-restaurangen Tullen? Det är en familjär stämning i restaurangen, som även är en pub, och här lagas goda favoriter för hela familjen. Vi håller oss kvar i Majorna. Under de senaste åren har stadsdelen fått många nya restauranger och lunchställen. Ett av dem är Syster Marmelad, som i ett vitt trähus med röda knutar, serverar bra vegetarisk mat. På lunchmenyn finns varje dag omkring fem rätter att välja mellan och de kostar cirka 80 kronor. Då ingår även bröd, vatten, sallad och frukt. På söndagarna ställer Syster Marmelad till med en härligt stor brunch från klockan 11.00. Ett annat vegoställe, som fått mycket uppmärksamhet och som av vissa betraktas vara det bästa staden har att erbjuda i genren är Crippas Café.

Centralt med utvalda råvaror

Centralt i staden, mitt på Kungsportsavenyn ligger Miss Sophie. Låt dig inte styras av fördomar mot en konceptkrog mitt på Avenyn, Restaurangen Miss Sophie överraskar positivt. Maten är utsökt och inredningen är som en lyxig Alice i Underlandet-upplevelse. Här grillas kött- och fiskspett över öppen eld, inget för vegetarianen alltså. Kanske är du mer sugen på en burgare? Restaurangen med det ordvitsande namnet Burgersson, anses av många som Göteborgs bästa hamburgerställe. Köttet kommer från närliggande gårdar, och restaurangen maler själva. De har även en vegetarisk burgare, som går att få helt vegansk om man önskar det. Brödet bakas på plats och Burgersson kan även erbjuda glutenfritt bröd. På menyn finns allt från en vanlig klassisk burgare, till spännande kombinationer med päron och fänkål. Skulle du orka dessert har de glass och godispåsar att locka med. Burgersson har lokaler både vid Skanstorget och vid Friggagatan. Vilket ställe väljer du nästa gång du befinner dig i staden?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *