Restauranger med Michelinstjärnor i Göteborg

Att få en stjärna i Michelinguiden är kanske den högsta äran som kan tilldelas en kock och en restaurangägare. Det är ett intyg på att maten man serverar är av högsta kvalitet och oklanderlig smak, och en garanti för att borden på restaurangen kommer att vara fullbokade framöver (om de inte redan är det). I Göteborg finns det för närvarande sju restauranger som har tilldelats denna ära, nämligen Restaurang 28+, Thörnströms Kök, Sjömagasinet, Bhoga, Koka, SK Mat & Människor och Upper House.250px-Restaurant_28+

Av dessa är Upper House den restaurang som fick sin stjärna mest nyligen, faktiskt så sent som i februari 2016. Det var den första Michelinstjärnan någonsin för Göteborgskrogen, som ligger på 25:e våningen i Gothia Towers, ett lyxhotell. Det är dock inte bara skicklighet och tur som har lett till att restaurangen fick sin stjärna, då Krister Dahl från Upper House menar att det har varit ett av deras mål att få just en stjärna.

Att man har fått en Michelinstjärna är dock ingen garanti för att man får behålla den året därefter. De Göteborgskrogar som tilldelades en stjärna året innan, Koka och SK Mat & Människor, andades därför säkerligen ut en suck av lättnad över att de fick behålla sina stjärnor, och inte bara gjorde ett tillfälligt, ettårigt besök i Michelinguiden. De andra restaurangerna med stjärnor i Göteborg har redan några år under bältet, då Bhoga fick sin stjärna 2014, Sjömagasinet 2013 (efter att också ha haft en stjärna mellan år 1999 och 2010) och Restaurang 28+ redan år 1991.

När man driver en restaurang som har en Michelinstjärna har man sannolikt fullt upp om man inte redan hade det innan, eftersom den uppmärksamhet som riktas mot restaurangen när den tilldelas en stjärna oundvikligen gör att antalet gäster på restaurangen ökar. Efter en sådan utmärkelse kan det därför vara skönt att slippa tänka lika mycket på den administrativa delen av att sköta en restaurang, och istället kunna fokusera på att laga bra mat och ta hand om gästerna. Ett sätt att göra det är att låta Intrum hjälpa en med fakturaköp, så att man aldrig behöver tänka på att skicka påminnelsefakturor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *