Restauranger i Göteborg

Det finns så många trevliga restauranger i Göteborg för alla diverse tillfällen! Vare sig det

gäller en affärsmiddag, en dejt eller en träff med en god vän finns det alltid en plats perfekt för dig. Dessutom är utbudet av olika sorters kök väldigt stort. Här listar vi några av våra favoriter.

Lyx

Göteborg har flera lyxkrogar för den som är ute efter en matupplevelse av hög kvalitet och lyxig mat. I centrala Göteborg ligger till exempel Koka, som öppnade i ny kostym 2014 och ett år senare kammade hem sin första Michelin stjärna. Även krogen Bhoga Restaurang har också tagit hem sin Michelin stjärna. Restaurangen ligger vid kanalen i centrala Göteborg och arbetar säsongsbaserat med lokala råvaror. För den som är intresserad av något som inte är helt svenskt är 28+ att rekommendera. Köket är en mix mellan svensk och fransk mat och har dessutom en välrenommerad vinkällare. Göteborg ligger ju på västkusten och därför vill många ha fisk när de äter ute i denna stad. Då är Sjömagasinet ett mycket fint alternativ. I restaurangens anrika lokaler kan besökaren avnjuta en avsmakningsmeny.

Budget

Men all mat behöver inte vara dyr för att den ska vara god! Och i Göteborg finns många trevliga alternativ som inte kostar allt för mycket. På Lilla Tavernan kan besökaren avnjuta mezerätter. Restaurangen drivs av en familj vilket gör stället extra trevligt. I Majorna ligger Ölstugan som serverar trevlig husman med ett stort utbud, som namnet på restaurangen avslöjar, av olika sorters öl. En annan välbesökt krog är Made in China som ligger i Linnékvarteren. Här serveras framförallt dim sum men även andra kinesiska rätter.

Romantiskt

I staden finns även ställen som är perfekta för en dejt, vare sig du träffar någon från match.com för första gången eller har en utekväll med en partner sedan år tillbaka. För den som är ute efter ett mysigt ställe är Teaterkällaren eller Dinner 22 att rekommendera. För första dejten kanske man vill ha en möjlighet till samtalsämnen och varför inte då besöka View Skybar & Restaurang, en krog och bar som har en av stadens mest imponerande vyer.

Vegansk eller vegetariskt

I Göteborg finns även väldigt många vegetariska och veganska restauranger. På Vasaplatsen ligger Earth Café som serverar såväl vegetariskt som veganskt. Det är enkelt men mycket gott! Restaurangen Masala Kitchen finns på flera platser runt om i Göteborg och är alltid ett säkert kort för den som är ute efter vegetarisk eller vegansk mat. Som det låter på namnet serverar krogen indisk mat. För den som istället suktar efter mer traditionell svensk husmanskost som även är vegetarisk eller vegansk är Löfqvist & Vi vid Brunnsparken ett måste! Och för den som är sugen på ett mer flott alternativ är HAK på Scandic Europa alltid ett säkert kort!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *