Göteborgsoperan

Göteborgsoperan är en av stans kändaste byggnader och har en mycket speciell design, vackert belägen precis vid kanalen och Lilla Bommen. Arkitekten Jan Izikowiz ritade huset med inspiration från stadens sjöfartshistoria, och du hittar segelliknande draperier, snäckskal och båtformade installationer i operahuset. Förutom den vackra och unika former på byggnaden ryms också en stor del av stadens kulturliv i huset där scenografer, dansare, regissörer, sminkörer och ljussättare alla jobbar på en och samma plats. Både under lunchtid och i samband med föreställningar kan du dessutom avnjuta en av stadens bästa ekologiska menyer i den storslagna restaurangen.

Ett helhetskoncept för alla dagar

Mat, musik och arkitektur möts på Göteborgsoperan i form av dans, opera och en kompakt men spännande meny. Under lunchtid hittar du en klassisk meny med kött, fisk, vegetariskt eller en klassisk räkmacka. Den saffransdoftande fisksoppan tillhör också en av favoriterna. I samband med föreställningar och under kvällstid finner du flera öppna alternativ som går att förboka i huset. Välj något enkelt i caféet eller ta en glammig bistrorätt i Operabaren med ett glas vin eller lite bubbel till. Vill du ha hela lyxiga opera-känslan över din kväll, har den högklassiga restaurangen en Köksmästarens rekommendation med tillhörande vinpaket, som är noga utvalt efter säsongens smaker.

Ekologiskt utbud av mat och vin

Något som både köksmästare och sommelier arbetat mycket med under de senaste åren är att göra menyn totalt ekologisk. Kött och fisk är av noga kontrollerat ursprung och detta står också skrivet i menyn. Allt från grönsaker till läsk och kaffe är också ekologiskt och i allra största mån gäller även detta för vinlistan. Samtliga röda och vita viner är odlade biodynamiskt eller ekologiskt, och de flesta spritsorter har ekologiska alternativ. Fortfarande serveras dock några sorters champagne, whiskey och cognac som inte producerats på detta sätt, men jakten pågår ständigt efter bra kvalitetsdrycker av ekologiskt ursprung. På onsdagar har restaurangen dessutom ett helt köttfritt lunchutbud.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *