Göteborgs matkultur

Göteborg är staden på G sägs det, och det stämmer verkligen iallafall i matvägar. Trots att Stockholm är huvudstaden så kryllar Göteborg av matställen som både har stjärnkockar och restauranger med Michelinstjärnor. Rykten säger att Göteborg är fisk och skaldjurens stad vilket stämmer men staden erbjuder mycket mer matalternativ än endast fisk och skaldjur. Så länge man vet vart man ska gå och leta så kommer man inte bli besviken för hela sju stycken restauranger i Göteborg har Michelinstjärnor och fler och fler krögare samt restaurangfolk flyttar till Göteborg för att jobba och öppna nytt.

Staden av stjärnor

Homemade lunch plate of shellfish

För den som vill ha svensk mat är det framförallt restaurangen Thörnströms Kök som du bör gå till där du kan hitta modern skandinaviskt mat med ett inslag av den lokala matkulturen. Restaurangen har även en av de sju Michelinstjärnor som finns i Göteborg. Bhoga är en annan nykomling i Göteborg som även den har fått en stjärna och här serveras det svenska råvaror med ett inslag av lite internationell kultur. svenska fans vill ha svensk mat och om du är ute efter typisk västkustmat finns det inget bättre ställe att gå till än Sjömagazinet, som är drömmen för den som älskar fisk och skaldjur. Restaurangen har behållit sina stjärnor trots byte av ägare och team, maten tillagas på ett nyskapande och nytänkande sätt och dryckerna är även en viktig del av upplevelsen. Samtidigt får besökarna en fantastiskt vy över hamnen i Göteborg vilket bara det är ett minne i sig.

Hittar allt i denna stad

Göteborg bör inte missas för den som älskar mat och att testa på lite olika maträtter. Trots fördomen att det endast finns fisk och skaldjur i staden så kan du även hitta fräscha svenska maträtter som alla tillagas på annorlunda sätt. Med hjälp av en internationell touch sticker restaurangerna ut från varandra och du behöver inte vara osäker på kvalitén. Staden är hem för många Michelin-stjärnor och förutom mat erbjuder flera restauranger fantastiska vyer och goda drycker till maten. Oavsett vad du gillar för maträtt och vilken härkomst du vill att maträtten ska ha så kan du hitta det i Göteborg, en stad som håller hårt i sin lokala kultur. Dock är staden nytänkande och är inte rädda för att testa på inslag från andra miljöer och kulturer vilket gör att maten får en annorlunda smak, du behöver inte vara rädd för att inte hitta något du gillar så att säga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *