Champagnebaren Små Bubblor

Den välkända drycken champagne andas både lyx och kvalitet. För många som tycker om mousserande vin är champagne ungefär samma sak som bilarnas Rolls Royce. För att en dryck skall få kallas champagne skall den vara tillverkad i det franska området med samma namn. Länge trodde man att det var där den första typen av mousserande vin uppstod, men det har senare visat sig att engelsmännen gjort en liknande dryck sex år tidigare. Däremot är Champagne den plats där mousserande vin tillverkats under längst tid. Ända sedan 1700-talet har produktionen varit igång utan uppehåll. Idag förknippas drycken med högtidliga evenemang och festligheter. Att njuta av ett välbalanserat glas champagne är en riktig fröjd. Dock finns det få barer som valt att specialisera sig på just champagne, men i Göteborg kan man äntligen hitta en bar där det är den här magnifika drycken som står i fokus. Har man vägarna förbi Linnéstaden är den här baren värd ett besök!

Små Bubblors historia

Baren har en oväntad historia. Den startades på grund av att två helt vanliga personer fick upp ögonen för drycken. Två av de tre ägarna är gifta, och 2015 reste paret till Champagne i Frankrike där de möttes av något helt nytt i dryckesväg. Väl hemma i Sverige insåg de att utbudet av champagne är på tok för litet, och därmed föddes tankarna om att starta en egen bar. Tillsammans med en köksmästare och en IT-konsult blev planerna verklighet. Baren slog upp sina dörrar på Nordenskiöldsgatan i Mars 2017, och har sedan dess blivit riktigt populär. Förutom att prova på olika sorters champagne kan man njuta av delikat mat. Tröttnar man på champagne kan man naturligtvis ta ett vanligt vinglas eller en öl mellan varven. Det allra mest speciella med baren är att de champagnesorter de erbjuder kommer från mindre producenter. Det innebär att den sort man dricker på baren inte är någon man enkelt kan gå och köpa på Systembolaget, och det gör hela upplevelsen än mer speciell. Dessutom kan man få lära sig mer om den specifika drycken genom att prata med personalen, eftersom de har en bra koll på vilka slags gårdar champagnen kommer ifrån.

Delta på champagneprovningar

Förutom restaurang och vanlig bar har Små Bubblor en aktivitet som är värd att lyfta fram. De erbjuder möjligheten att boka champagneprovningar. De kräver inte att man har någon speciell förkunskap utan vill att det skall vara en nyfikenhet som lockar en att delta. Man kan välja mellan olika paket där man provar runt tre till sju olika champagnesorter. Under en provning får man också möjlighet att ställa frågor. Framförallt är de här evenemangen bra för att man kan lära sig vilken typ av champagne man själv tycker om. När man deltagit på en provning är det enklare att veta vad man vill njuta av när man sitter hemma i en bekväm soffa. En provning kan både passa för en möhippa eller svensexa, eller som en trevlig aktivitet för vänskapskretsen. Det är ett lättsamt sätt att lära sig mer om drycken, och vem hade tackat nej till att få möjlighet att prova flera olika champagnesorter på en och samma kväll?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *