Bästa uteserveringarna i Göteborg

För de som bor i stan betyder sommaren att det är säsong för uteserveringarna, och Göteborg är inget undantag. Det finns mängder av soliga terrasser och trottoarer i staden för de som vill svalka sig med en kall öl i sommarvärmen, eller värma sig med en kopp kaffe under sommarens lite kyligare dagar. Men vilka uteserveringar är de som förtjänar ett extra besök? Vilka är de allra bästa?

En uteservering med gott om plats och som har något för alla är Hagabion på Linnégatan 21. På menyn finns ett brett utbud av framförallt vegetarisk mat och öl, och de små trädgårdsstolarna samlas kring runda cafébord på den generöst tilltagna uteplatsen. Om det inte är väder för att sitta ute kan man också sitta inne i en ombonad miljö inredd med andrahandsmöbler och gamla filmaffischer.cafe-959632_960_720

Om man är villig att ta sig en bit utanför stan belönas man med en uteservering med utsikt över havet, på Röda Sten. Här kan man sitta och dricka en öl medan man observerar hur färjorna åker förbi, och om man vill kan man stanna även senare på kvällen och in mot natten, då flera klubbar håller till i närheten.

Om det framförallt är ölen som står i centrum, ska man dock bege sig till en uteservering som är expert på just öl, nämligen Ölhallen 7:an. Därmed inte sagt att miljön inte är trevlig den också; på Sjuan sitter man i en närmast historisk miljö, då ölhallen har varit igång i mer än 100 år. Sjuan bjuder också på gemytlig stämning, där man alltid känner sig välkommen och där man kan snacka en stund med barntendern utan problem.

Om man vill uppleva en bit av Europa, närmare bestämt Frankrike, mitt i Göteborg, ska man bege sig till Le Pain Français på Västra hamngatan 19. Det här är den perfekta uteserveringen om man känner för att äta frukost på stan, då man kan sitta i skuggan från träden på gatan och lyssna på den lugna jazzen som strömmar ut från caféet.

Om du vill återskapa samma uteserveringskänsla hemma i trädgården, är det första steget att hitta en uppsättning bra utemöbler. Du hittar ett stort utbud utemöbler för alla smaker på Byggmax.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *