Bästa asiatiska restaurangerna i Göteborg

De olika asiatiska köken är populära i Sverige, något som uppsjön av thailändska, japanska, indiska, kinesiska, koreanska och vietnamesiska restauranger i landets storstäder vittnar om. Göteborg är inget undantag från detta, och även i denna Sveriges näst största stad kan man inmundiga rätter från så när som samtliga asiatiska kök. Men vilka av alla dessa asiatiska restauranger är de bästa?

Högst upp på Avenyn, bakom en av de mest kända symbolerna för Göteborg, nämligen statyn av Poseidon, hittar man restaurangen Toso. Den drivs av Stefan Karlsson, en kock med flera restauranger på sitt CV och som dessutom tilldelats en Michelinstjärna. Toso är hans asiatiska restaurangkoncept, och här kan man äta allt från en klassisk pekinganka till en lika klassisk råbiff, men med asiatiska toner. Det hela inramas av en omgivning som är allt annat är traditionellt asiatisk, och som snarare ger storstadskänsla á la New York, med housemusik som spelar i bakgrunden och en bar som jobbar nära köket.800px-Avenyn

Om man föredrar den ”traditionellt asiatiska” omgivningen, ska man istället gå till Moon Thai Kitchen. Här har man gjort det mesta för att stämningen ska bli så thailändsk som möjligt, då inredningen är så färgstark och exotisk som den kan bli, och priserna står både i kronor och thailändska bhat. Det är inte bara färgerna i inredningen som är starka, utan även maten, och beroende på hur stark mat man tål kan man välja mat som bara har en kvarts måne i menyn, eller en hel fullmåne.

En restaurang som finns i två olika filialer i Göteborg är Hello Monkey. Gemensamt för båda filialerna är dock att man bjuds på asian fusion-mat i en avslappnad och trendig miljö, där man förutom god mat även kan avnjuta restaurangens samling japansk whiskey.

För att kunna njuta till fullo av den goda maten på Toso eller någon av de andra asiatiska restaurangerna är det dock viktigt att man inte har några problem med tänderna. Om man måste uppsöka en tandläkare i Göteborg inför sitt besök på Toso, Hello Monkey, Moon Thai Kitchen eller någon annan restaurang i Göteborg kan man gå in på Varden.se, där man enkelt kan söka efter en tandläkare i sin närhet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *