Ät pasta i Göteborg

Pasta är återigen i ropet, och idag äter svenskarna spagetti och makaroner till såväl fest som frukost. Med kändisar och influencers som förespråkare står pastan sig bra i konkurrensen, och alltfler pastarestauranger slår upp portarna i storstäderna. Svenskarna blir dessutom allt duktigare på att laga till egen pasta, och rätterna är betydligt mer avancerade än de som tillagades senast den italienska maten var på modet.

Det är få saker som är så goda som en väl tillagad pastarätt, och i Göteborg finns det numera en mängd spännande restauranger som erbjuder klassisk italiensk husmanskost av högsta kvalitet. Har du redan besökt någon av dessa restauranger så är det högst troligt att du blivit sugen på att laga din egen lyxpasta i hemmets lugna vrå. Det kan du lätt göra med produkter från https://www.barilla.com/sv-se/produkter/pasta/klassiker/tortiglioni, vars tortiglioni är känd för sin omisskännliga elegans. Tortiglioni är gjord på durumvete och är en mycket bra energikälla. Den har också förmågan att få dig att känna dig mätt länge, och dess form gör att pastasåsen fångas upp på bästa sätt. Vill du prova på fler pastasorter så kan du testa Barillas fyllda pasta eller deras härliga skruvar som är som gjorda för en mumsig sallad. Företaget erbjuder också glutenfri pasta och fullkornspasta. Hör du till den vågade sorten så kan du testa en pasta gjord enbart på röda linser och kikärtor.

Besök Göteborgs bästa pastarestauranger

Vill du äta på en restaurang som använder sig av lokalproducerade råvaror så kan det vara en god idé att besöka Trattoria La Strega. Den mysiga restaurangen samarbetar enbart med små producenter, och går du dit flera gånger så kommer du ofta bli överraskad då menyn varierar från kväll till kväll. En annan restaurang som också har den där familjära känslan är La Baracca Rossa, där ägarna delar med sig av recept som de fått i arv av tidigare generationer. Här kan du prova på ragu gjord på vildsvin medan du njuter av den magiska utsikten över hamnen. Föredrar du en mer internationell miljö så kan du istället satsa på Ristorante Bellora, vars inglasade veranda får dig att tro att du lämnat Sverige för längesedan. Stället är bland annat känt för sin Bellini-brunch, som du kan njuta av varje lördag. Är du sugen på italiensk mat mitt i veckan, så kanske du istället väljer att titta in hos Aldardo vid Kungstorget. Aldardo är en häftig kombination av restaurang och delikatessbutik, och har blivit omåttligt populär bland alla som vill köpa italienska råvaror med sig hem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *