5 bra indiska restauranger i Göteborg

Kombinera curry med lök, vitlök och ingefära och du har grunden till en ansenlig del av alla rätter som finns i den indiska kokkonsten. En tillsynes enkel grund ger upphov till fantastisk variation. Vissa indiska rätter är så starka att de kan vara rent smärtsamma att äta, andra är magiskt milda – många kombinerar de båda ytterligheterna. Göteborg är en särskilt bra stad om du tycker om indiska restauranger. Här finns någonting för alla: bra lunchrestauranger, bra vegan- och vegetariska menyer, lyxigare restauranger och så vidare. Alla har luncherbjudanden såväl som fullständiga rättigheter.

Om du driver restaurang, butik eller någon annan typ av verksamhet måste du förr eller senare fundera över din inredning. Det måste du i och för sig som vanlig privatperson också när allt kommer omkring. GK Door AB är en av Sveriges ledande tillverkare av alla slags innerdörrar. Varför inte byta ut dörren till vardagsrummet mot en elegant dubbeldörr med glas? Låt oss gå vidare till att titta på listan över några av Göteborgs bästa indiska restauranger.

1. Tre Indier, Skanstorget 7

Tre Indier ansågs av många göteborgare länge som den kanske bästa indiska restaurangen i stan. Mysig inredning, trevlig personal och framför allt bland den mest vällagade indiska maten som går att äta i Sverige gör det här till ett måste för dig som tycker om indisk mat.

2. Masala Kitchen, Ånäsvägen 2

Originalrestaurangen låg vid Nobelplatsen i Göteborg, nu har man ytterligare två restauranger i stan. Den bästa av dem är den som ligger i gamla pubklassikern Halta Lottas lokaler vid Redbergsplatsen. Godast blir Masala Kitchens kryddstarka mat om den kompletteras med en stor elefantöl som gärna delas med någon annan.

3. Restaurang Bombay, Andra Långgatan 2

Andra Långgatan är centrum för Göteborgs uteliv, full av barer och restauranger och bland dem hittas en av stadens allra mest förnämliga indiska restauranger: Restaurang Bombay. Om du är ute efter prisvärd och samtidigt exceptionellt vällagad indisk mat är det här lilla krypinet en pärla.

4. Dawaat, Första Långgatan 30

Om Andra Långgatan är Göteborgs mest bartäta gata så är parallellgatan Första Långgatan den som har flest indiska restauranger på minst yta. En av dem är Dawaat. Maten här är något dyrare än på restaurangerna ovan men ändå minst lika prisvärd. Vad som gör att Dawaat sticker ut i det här sällskapet är att de har en särskilt bra meny för veganer och vegetarianer.

5. Govindas, Karl Johansgatan 57

För dig som inte har någonting emot att söka dig utanför centrala Göteborg för att äta prisvärd och fantastiskt vällagad indisk mat är Govindas i Majorna ett säkert val. Även här finns en meny som innehåller mycket gott för den som avstår från att äta kött.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *