Låt dig inspireras av några av Sveriges bästa kockar

Låt dig inspireras av några av Sveriges bästa kockar

Att laga mat har under det senast decenniet blivit en allt större deal i Sverige. För många har mat och allt som omgärdar den blivit ett otroligt stort intresse och till och med något av en livsstil för vissa. Svenskarna är riktiga gourméer som ägnar stora delar av sin lediga tid åt att besöka lokala mathallar och butiker med speciella inriktningar för att hitta ovanliga och högkvalitativa ingredienser. Dessa ingredienser utgör sedan basen i komplicerade och tekniskt komplicerade maträtter. Det är inte ovanligt att dessa personer, som har den här graden av kulinariskt intresse och kunskap ägnar en dag åt att tillaga pulled pork, en långsamt tillagad bit fläskkött med ursprung i södra USA. De tillverkar egna kryddblandningar, tillagar exklusiva såser och dressingar med minutiös precision eller matar sin surdeg med mera mjöl så att jästkulturen skall hållas vid liv. I Stockholm finns det till och med ett surdegshotell där man kan checka in sin surdeg för att försäkra sig om att den får den omsorg den behöver och matas medan ägaren åker iväg på semester.

Food illustrations collection, ingredients, gazpacho recipe.

En bidragande orsak till det stora intresset kring mat och matlagning kan med stor sannolikhet spåras till alla de fantastiska kockar som finns i vårt land. Svenska kockar har tillsammans med det svenska kocklandslaget och individuellt haft stora framgångar internationellt, både i tävlingar och med sina restaurangsatsningar. Ett exempel är Uffe Wagner, hemmahörande i Göteborg.

Dessa kockar är naturligtvis en stor inspiration och många av de som uppskattar bra matlagning följer och försöker även efterlikna kockarna och deras mat. För att ta del av liknande recept och hämta inspiration är Internet en outsinlig källa, matklubben.nu är ett bra exempel på en sajt med bra recept. Många lägger upp sina recept på nätet, både amatörer och professionella kockar. Så där finns det mycket att hämta. Här finns recept och utförliga instruktioner för hur man tillagar nästan varenda upptänklig maträtt i hela världen. På receptsajter av den här sorten kan man oftast också betygsätta andras recept och chatta med andra medlemmar för att utbyta erfarenheter, recept och andra kulinariska tips.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *