Restauranger i Göteborg

Avenyn i Göteborg har i många år varit den trendiga gatan där de bästa restaurangerna ligger. Dock är detta inte längre fallet, allt fler personer lockas numera mer till Långgatorna som de kallas på göteborgska.

Det är alltså området mellan Järntorget och Masthugget som har de bästa ställena. Detta läge är på uppgång i staden och många väljer att investera i området via till exempel tessin.com/sv/, som är en pålitlig sida.

Olssons vin

Detta ställe lockar trendiga personer som gärna vill syns och höras. Här kan man köpa pizza, vin och dadelbollar i baren. Stället har både ett inne- och ett uterum. Uterummet har glastak och värme, vilket göra att det går att sitta i året runt. Stället drar ofta grupper av personer som vill samlas för after work på fredag kväll. Vardagarna är lugnare och lockar fler gäster som vill köpa dadelbollar och ekologiskt te än dricka vin. Priserna är varken låga eller höga utan ligger som de flesta andra restauranger och barer gör.

Made in China

Detta ställa har funnits ett tag nu och lockat människor i alla åldrar. Hit går arbetsplatser som vill ta en middag eller tjejgäng som har tjejkväll, även killgäng kommer hit. Maten är, som namnet skvallrar om Asian fusion och på menyn finns både buns, anka och pannkakor att välja på. Personalen brukar rekommendera 4 tapas per person och att man beställer in flera som man delar på. Priserna är åt det lite högre hållet och är man ute efter en billig middag bör man välja ett annat ställe eller bara ta någon enstaka tapas.

Tacos and tequilas

Här är stället som passar bra att gå till för förfest, drinkar och tacos, och självklart Tequilas! Generellt är det människor mellan 25-40 som går hit för att hänga med vänner och njuta av god och vällagad mat. Personalen är trevlig, dock kan det vara svårt att få bord då man inte kan boka utan man måste vara lite spontan för att gå dit. Maten är som sagt vällagad och menyns priser pekar åt det lite högre hållet. Även drinkarna är lite dyrare än genomsnittet i stan.

En klassiker i Göteborg som passar alla som är hungriga eller gillar sport

Om man inte är sugen på en festkväll utan vill ha ett lugnare och mindre trendigt ställe finns det en klassiker på andra Långgatan, nämligen Glenns sportbar. Här serveras burgare av riktiga göteborgare, oftast visas fotboll på tv och ibland har de quiskvällar som lockar man ur huse. Stället välkomnar alla och stämningen är glad och enkel. Här kan man hänga i baren, kolla på sport, äta god men enkel mat eller bara hänga med vänner. Bara namnet i sig säger ju att stället är nice, för ni vet väl att alla härliga gubbar heter Glenn i Göteborg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *